Ajankohtaista

KVA Arkkitehdit Oy varautuu koronavirukseen lisäämällä etätyötä

Me KVA:lla varaudumme koronavirukseen ja otamme toistaiseksi käyttöön uudet toimintamallit kaikessa asiakastyössämme. Pyrimme kuitenkin kaikin tavoin turvaamaan parhaan mahdollisen asiakaspalvelun ja samalla huolehtimaan sekä asiakkaidemme että työntekijöidemme turvallisuudesta haasteellisesta tilanteesta huolimatta. Meneillään olevia projekteja pystymme edistämään normaalisti hyödyntämällä toimistomme nykyaikaisia työskentelyvälineitä ja- käytäntöjä.

Toistaiseksi:
• suosimme etätyötä, etäpalavereja ja etätyöpajoja
• kaikki tapaamiset järjestetään etänä
• vain aivan välttämättömät kasvokkaistapaamiset järjestetään
• vältämme matkustamista
• emme kättele ja pidämme turvallisen etäisyyden toisiimme

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirus-ohjeistusta sekä matkustuksen osalta Ulkoministeriön ohjeita. Seuraamme viranomaistiedotusta aktiivisesti ja reagoimme annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoa väliaikaiskäytännöistämme saat omalta projektiyhteyshenkilöltäsi.

1
-
3

VR Oulu matkustajajunahallit

2012-2014

VR-Yhtymä Oy halusi rakentaa junille maailman nykyaikaisimman kylmän ilmaston huoltohallin Ouluun. Uudessa varikossa yhdistyvät hyvä pohjoisten olosuhteiden tuntemus ja sitoutuminen kestävään kehitykseen. 2014 käyttöönotettu uusi varikko parantaa junaliikenteen varmuutta, luotettavuutta ja palvelukykyä.

Työ on järjestetty LEAN-ajattelun mukaisesti, prosessin sisäisen imun periaatteella. Tämä on uudistanut tilojen ja toimintojen järjestelyn. Tärkeitä suunnittelun lähtökohtia ovat olleet myös ergonomia ja työturvallisuus. Toimistotilat ovat esteettömät. Henkilöstölle on rakennettu korkeatasoiset tauko- ja lepotilat, joissa on muun muassa kolme saunaa ja henkilöstöravintola.

  • 16 700m²
  • Pää- ja arkkitehtisuunnittelu

VR Oulun huoltohallit on palkittu Hollannissa vuonna 2014 arvostetulla kansainvälisellä raideliikennealan tunnustuspalkinnolla ’Brunel Award for Outstanding Design in Railway Transportation’

Oulun vanhoissa huoltohalleissa huollettiin vain vetureita. Matkustajavaunut siivottiin ja huollettiin ulkona. Uusissa halleissa kaikki työ tehdään sisätiloissa. Tilat on suunniteltu toiminnan ja luontevien tavaravirtojen mukaan. Ratapihan ja hallin toimintoja ohjataan keskitetysti. Matkustajajunien ruoka- ja muut tarvikkeet täydennetään huoltohallissa (22 m x 334 m) . Kalusto siivotaan, jätteet poistetaan ja teleihin kertynyt jää sulatetaan. Hallissa voidaan huoltaa  kaikkia kalustotyyppejä, jopa neljää täysimittaista junarunkoa samanaikaisesti. Rakennuksessa on lisäksi huolto- ja korjaushalli yhdeksälle vaunulle tai veturille, dieselvetureiden tankkaushalli sekä toimisto-, varasto- ja tekniset tilat. Halleissa on siltanosturit.

Kysy lisää projektista!

Antero Polso
Arkkitehti, RAPS
antero.polso@kva.fi
+358 40 539 4800