1
-
3

Veritas Eläkevakuutus

2021

Veritas Eläkevakuutus rakennutti Turkuun BREEAM Exellence -tason toimistorakennuksen ja talon kolmeen ylimpään kerrokseen suunniteltiin Veritaksen omat pääkonttoritilat. KVA toimi Veritaksen kumppanina sekä vastaavana suunnittelijana työympäristökehityksen sekä sisustusarkkitehtuurin osalta läpi hankkeen.

 

Suomalaisten eläkevarallisuudesta huolehtiminen on vastuullista ja pitkäjänteistä työtä ja Veritaksen omien toimitilojen haluttiin heijastavan näitä arvoja. Vastuulliset materiaalivalinnat ja suunnitelmien ajattomuus ohjasivat lähtökohtina tilasuunnittelua. Tilat ovat hengeltään ajattomat, kodikkaat ja kutsuvat. Suomalaisuuteen sopien tiloissa haluttiin välttää turhaa mutkikkuutta ja seremoniallisuutta.

 

Tilahankkeen lisäksi kyseessä oli työntekijöitä koskettava muutosprosessi, jossa pääkonttorin siirtyessä uusiin, moderneihin tiloihin, myös työn tekemisen tapoja päivitettiin toimimaan uuden tilan mahdollisuuksien mukaan. Koko henkilöstö osallistui uudenlaisten työtapojen ja toimintakulttuurin kehittämiseen työpajoissa ja ryhmätöissä. Hyväksyntä uusille tiloille ja siellä työskentelyn periaatteelle sai näin laajan ja yhdessä luodun perustan.

  • 1400 m²
  • Työympäristökehitys MyWorkPlace®
  • Sisustusarkkitehtuuri

Suunnittelun tavoitteena oli luoda samalla raikkaat ja nykyaikaiset tilat, jotka välittävät olemuksellaan optimismia ja uskoa tulevaan.

Kestävää kehitystä tukevat innovaatiot haluttiin tuoda mukaan sisustukseen. Materiaalivalinnoissa korostuu kierrätysmateriaaleja hyödyntävät tuotteet niin pinnoissa kuin yksityiskohdissakin. Myös vanhan toimiston ikoniset design-huonekalut;  Alvar Aallon ja Ilmari Tapiovaaran suunnittelemat kalusteet, Paavo Tynellin valaisimet  sekä Parolan rottinkikalusteet pystyttiin sellaisenaan tai pienellä kunnostuksella tuomaan elimelliseksi osaksi sisustusta ja luomaan jatkumoa ja muistoja vanhasta pääkonttorirakennuksesta.

 

Suomalaisuuteen erottamattomasti liitettävien luonnonelementtien haluttiin näkyvän ja vaikuttavan osana sisustusta. Yhtenäiseksi, läpi tilojen kulkevaksi materiaaliksi  valikoitui puulajeista saarni, joka on tuttu Lounais-Suomessa ja saaristossa – Veritaksen omassa kulttuurimaisemassa. Herkästä ja karun kauniista saaristomaisemasta muistuttavat myös tiloissa käytetyt kivipinnat: kahvilatilojen lattioiden vaalea, elävä sementtipinnoite sekä vaaleat luonnonkivipinnat tuovat mieleen sileät pakkasen huurruttamat rantakalliot. Tummat graniittimaiset kivipinnat yhdistettynä pehmeisiin ja vaihteleviin vihreän sävyihin muistuttavat puolestaan metsäpolkujen tunnelmasta. Sisustuksessa käytetty tekstiilien harkittu struktuurivaihtelu ja väriskaala herkissä kalllioluonnon sävyissä, vihreissä ja ruosteen moninaisissa vivahteissa, luo tiloihin pehmeyden ja  lähestyttävyyden harmonian.

 

Veritas oli pitkän toimintansa aikana kerännyt vaikuttavan taidekokoelman, jonka vahvoina teemoina näkyivät mm. yhteys saaristoluontooon, mutta myös ihmisten arkeen ja kulttuuriin. Teoskokoelmasta valittiin tilojen toimintaan ja teemoihin liittyviä maalauksia, jotka linkittävät sisustuksen muoto- ja värimaailmat  jatkumoiksi omiin tarinoihinsa.

Kysy lisää projektista!

Eija Niemelä
Liiketoimintajohtaja
Sisustusarkkitehtuuri ja työympäristökehittäminen
eija.niemela@kva.fi
+358 40 764 6881