1
-
4

Toimistotalo Ratina

2020

Asiakkaan toiveena oli tarjota tilakonseptiaan mukailevat sekä 600 käyttäjäänsä palvelevat nykyaikaiset ja viihtyisät toimitilat elokuussa 2020 valmistuneeseen toimistotaloon Tampereelle.

 

Toimistotalo Ratinan projektissa käyttäjät olivat läpi rakennushankkeen vahvassa asemassa tilojen toiminnallisuutta ja visuaalisuutta suunniteltaessa. Toimitiloissa noudatetaan puhtaan pöydän politiikkaa ja kaikki työpisteet ovatkin nimeämättömiä. Kuitenkin yrityksen eri käyttäjäryhmät oli syytä jakaa liiketoiminnoittain kerroksittain, jotta tiimit sekä niiden tarvitsemat toiminnot olisivat kunkin käyttäjäryhmän käden ulottuvilla. Tämä pyrittiinkin tekemään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta tarvittavat varaukset toiminnoille saatiin tehtyä oikea-aikaisesti.

  • 6000 m²
  • Työympäristökehitys
  • Sisustusarkkitehtuuri
  • Kalustehankintojen tuki

Tyytyväisyyskyselyyn vastanneiden mielestä parhaiten kohteessa on onnistunut tilojen rentous.

Avotyötilojen tueksi kohteeseen varattiin tarvittava määrä erilaisia vetäytymistiloja – puhelinkoppeja, pienryhmähuoneita, neuvotteluhuoneita sekä koulutustiloja. Myös työpisteitä löytyy erilaisella varustelulla ja uusissa toimitiloissa onkin mahdollista työskennellä paitsi avotiloissa myös eri puolin taloa varatuissa kalusteryhmissä, joissa työskentely, laitteiden lataus ja kahvittelu on mahdollista yhdistää. Tiimien kokoontumisille suunniteltiin viihtyisät daily-pisteet, joissa avoimessa tilassa tiimien on mahdollista käydä läpi päivän ajankohtaiset aiheet.

 

Huomionarvoisena yksityiskohtana talon jokaisesta kerroksesta löytyy lepohuone, johon käyttäjä voi vetäytyä esimerkiksi kuuntelemaan rentouttavaa musiikkia hierontatuoliin tai hierovalle mobiilipatjalle. Myös puhelu ja face to face -tapaamisille on talon sisältä tarjottu uusi interaktiivisempi tapa; kävelypalaverit, joita ajatellen talosta löytyy opasteet eri pituisia kokouksia varten.

 

Käyttäjien taholta tiloille toivottiin yhtenäisen ilmeen ohella vaikutteita paikallisista teemoista, jotka näkyvätkin lopputuloksessa erityisesti kohteen graafisen ilmeen sekä huonetilojen nimien kohdalla, joihin käyttäjät pääsivät vaikuttamaan avoimen palautteen ja nimiäänestyksen avulla. Visuaalisen ilmeen osalta toivottiin hillitysti käytettyinä värisävyjä, jotka kuvastaisivat samalla eri vuodenaikoja. Näistä saatiin kerroksittaiset väriteemat, jotka näkyvät kohteen pintamateriaaleissa ja toimivat samalla apuna kerrosten tunnistettavuudessa. Yhdistävinä elementteinä joka kerroksessa toistuvat samat vaalean puun sävyt sekä niiden ohella viihtyisyyttä lisäävät kasviseinät ja huonekasvit.

 

Palautekyselyyn vastanneiden mielestä kaikki projektin tavoitteet olivat toteutuneet hyvin – jokaisen osa-alueen keskiarvo asteikolla 1-5 olivat neljän luokkaa tai yli.

 

Poimintoja käyttäjien palautteista:

 

”Hyvin suunnitellut, modernit, viihtyisät ja siistit uudet (työ)tilat – Ratinan toimisto on upea!”

 

”Toimivat tilat, monentyyppisiä tauonviettotapoja.”

 

”Projektin tiedotus erittäin hyvää, koko ajan tiesi missä mennään, tiedottaminen aikataulusta ja sen muutoksista oli riittävää.”

 

”Hienosti informoitu eri kanavia pitkin.”

 

”Ohjeistus oli selkeää, vastaukset kyselyihin otettiin huomioon yksilötasolla.”

 

”Saumaton muutto, etätyössä muuton ajan – muutosta ei haittaa omalle työskentelylle.”

Kysy lisää projektista!

Laura Merilä
Projektipäällikkö
Sisustusarkkitehti SIO
laura.merila@kva.fi
+358 50 516 9561