1
-
1

Tilkanmäen kampus

2018

Arkkitehtuurin kutsukilpailu THL:N uudisrakennukseksi. KVA Arkkitehtien ehdotus ”Corpus Delicti”.

Uudisrakennus toistaa kampuksen yleissommitelman suorakulmaiseen geometriaan. Rakennuksen ajaton tiiliarkkitehtuuri vaaleaksi slammattuineen pintoineen sopii hyvin ympäröivään rakennuskantaan. Oikeuslääketieteen rakennuksen julkisivut on aukotettu pitkillä pystyikkunalinjoilla alueen muiden rakennusten nauhaikkunoiden vastapainoksi.

Uudisrakennus muodostaa poikittaisen päätteen B- ja G-rakennuksille. Kampukselle tyypillisiä rakennusten välisiä pihoja mukaillen uudisrakennus asettuu tontille ympäristön nykyistä geometriaa kunnioittaen. Valoisa yhdyskäytävä johtaa sisäänkäynnin jatkeena B-rakennukseen ja kampuksen pääsisäänkäyntiin.

  • Arkkitehtuurin kutsukilpailu

K-rakennus näkyy Mannerheimintielle kampusrakennusten takaa pienimittakaavaisella päätyjulkisivulla.

Rakennukseen sijoittuvat THL:n oikeuslääketieteelliset ruumiinavaustoiminnat, histologian-, oikeustoksikologian ja oikeusgenetiikan laboratoriot sekä oikeuslääkäriasema. Työviihtyvyyttä lisäävät avarat ja pääosin luonnonvaloisat työtilat, maisemoitu ja iltavalaistu yhdyskäytävä kampuksen päärakennukseen. Korkeat ikkunat tuovat tarvittavaa luonnonvaloa myös pohjoispuolella. Yhteiskäyttöinen tauko-monitoimitila on sijoitettu ylimpään kerrokseen, jonne voidaan haluttaessa tehdä kattoterassi.

Työpisteiden sijoittelu ja ratkaisut ovat tehokkaita ja ergonomisia. Työpisteet mahdollistavat korkean käyttöasteen, laboratoriotilat tukevat prosessia ja toimintaa tehokkaasti. Laitteiden sijoittelumahdollisuudet ovat harkittuja, myös tulevaa kehitystä ajatellen. Logistiset ratkaisut ovat tehokkaita ja rationaalisia.