Ajankohtaista

KVA Arkkitehdit Oy varautuu koronavirukseen lisäämällä etätyötä

Me KVA:lla varaudumme koronavirukseen ja otamme toistaiseksi käyttöön uudet toimintamallit kaikessa asiakastyössämme. Pyrimme kuitenkin kaikin tavoin turvaamaan parhaan mahdollisen asiakaspalvelun ja samalla huolehtimaan sekä asiakkaidemme että työntekijöidemme turvallisuudesta haasteellisesta tilanteesta huolimatta. Meneillään olevia projekteja pystymme edistämään normaalisti hyödyntämällä toimistomme nykyaikaisia työskentelyvälineitä ja- käytäntöjä.

Toistaiseksi:
• suosimme etätyötä, etäpalavereja ja etätyöpajoja
• kaikki tapaamiset järjestetään etänä
• vain aivan välttämättömät kasvokkaistapaamiset järjestetään
• vältämme matkustamista
• emme kättele ja pidämme turvallisen etäisyyden toisiimme

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirus-ohjeistusta sekä matkustuksen osalta Ulkoministeriön ohjeita. Seuraamme viranomaistiedotusta aktiivisesti ja reagoimme annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoa väliaikaiskäytännöistämme saat omalta projektiyhteyshenkilöltäsi.

1
-
1

Tilkanmäen kampus

2018

Arkkitehtuurin kutsukilpailu THL:N uudisrakennukseksi. KVA Arkkitehtien ehdotus ”Corpus Delicti”.

Uudisrakennus toistaa kampuksen yleissommitelman suorakulmaiseen geometriaan. Rakennuksen ajaton tiiliarkkitehtuuri vaaleaksi slammattuineen pintoineen sopii hyvin ympäröivään rakennuskantaan. Oikeuslääketieteen rakennuksen julkisivut on aukotettu pitkillä pystyikkunalinjoilla alueen muiden rakennusten nauhaikkunoiden vastapainoksi.

Uudisrakennus muodostaa poikittaisen päätteen B- ja G-rakennuksille. Kampukselle tyypillisiä rakennusten välisiä pihoja mukaillen uudisrakennus asettuu tontille ympäristön nykyistä geometriaa kunnioittaen. Valoisa yhdyskäytävä johtaa sisäänkäynnin jatkeena B-rakennukseen ja kampuksen pääsisäänkäyntiin.

  • Arkkitehtuurin kutsukilpailu

K-rakennus näkyy Mannerheimintielle kampusrakennusten takaa pienimittakaavaisella päätyjulkisivulla.

Rakennukseen sijoittuvat THL:n oikeuslääketieteelliset ruumiinavaustoiminnat, histologian-, oikeustoksikologian ja oikeusgenetiikan laboratoriot sekä oikeuslääkäriasema. Työviihtyvyyttä lisäävät avarat ja pääosin luonnonvaloisat työtilat, maisemoitu ja iltavalaistu yhdyskäytävä kampuksen päärakennukseen. Korkeat ikkunat tuovat tarvittavaa luonnonvaloa myös pohjoispuolella. Yhteiskäyttöinen tauko-monitoimitila on sijoitettu ylimpään kerrokseen, jonne voidaan haluttaessa tehdä kattoterassi.

Työpisteiden sijoittelu ja ratkaisut ovat tehokkaita ja ergonomisia. Työpisteet mahdollistavat korkean käyttöasteen, laboratoriotilat tukevat prosessia ja toimintaa tehokkaasti. Laitteiden sijoittelumahdollisuudet ovat harkittuja, myös tulevaa kehitystä ajatellen. Logistiset ratkaisut ovat tehokkaita ja rationaalisia.

Kysy lisää projektista!

Ritva Kokkola
Arkkitehti SAFA
Työympäristöasiantuntija
ritva.kokkola@kva.fi
+358 40 755 6154