1
-
2

Töölön jalkapallostadion

2000 - laajennus 2020

Töölön jalkapalloareena nykyinen Telia 5G areena rakennettiin vuosina 1998-2000. Sitä edelsi avoin arkkitehtikilpailu, jonka voitti Suomalais-ranskalainen toimisto atelier 23. Hanke rahoitettiin sekä Helsingin kaupungin, valtion sekä yksityisen sektorin avulla. Hanketta veti liikemies Hjallis Harkimo. Stadionin pää-ja arkkitehtisuunnittelijana toimivat Ritva Kokkola ja Olivier Lemarchand.

 

Kaupunkikuvassa oleellinen arkkitehtoninen elementti on kaareva pääkatsomon teräsrakenteinen katto, jonka rakennesuunnittelijana toimi diplomi-insinööri Heikki Järvinen. Katon rakenne on vaativa pitkien jännevälien vuoksi ja se painaa 700t. Muut stadionin rakenteet ovat teräsbetonia.

 

Vuonna 2020 Eteläkatsomon katon laajennus ja lasitus.

  • Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
  • 2020 Eteläkatsomon katon laajennus ja lasitus
  • 11 000 katsojaa

Töölön jalkapallostadionin hankesuunnitelma

Eteläisen katsomon perusparannus ja Palloliiton uusitut toimitilat. Stadionia operoivan HJK haluaa kehittää, monipuolistaa ja kasvattaa sen toimintaa parantamalla palvelujaan. Uusi terärakenteinen 620 paikan Vip katsomo tulisi nykyisen alakatsomon päälle. Sen taakse on sijoitettu suuri yhtenäinen tila sky-baarille ja seminaaritiloille. Tilat ovat yhteysillan kautta liitetty nykyisiin aitioihin.

Laajennuksen jälkeen eteläkatsomon bruttoala olisi noin 6000 m².

Kysy lisää projektista!

Olivier Lemarchand
Arkkitehti SAFA
Urheilurakentaminen
olivier.lemarchand@kva.fi
+358 44 7770 220