1
-
6

NCC Helsinki

2018

NCC:n Helsingin pääkonttorin keskiössä olevalle atriumpihalle haluttiin luoda uutta elämää ja tuoda koko toimiston henkilöstön käyttöön moderni ja monikäyttöinen kohtaamistila. Atriumpiha oli jäänyt vähälle käytölle, ja tila koettiin akustisesti että toiminnallisesti haastavana läpikulkutilana, joka ei ollut tehokkaasti käytössä. Uuden tilakonseptin avulla tyhjä atriumpiha muuntautui eläväksi ja monikäyttöiseksi tilaksi.

 

  • 350 m²
  • Sisustussuunnittelu
KVA loi meille ahkerassa ja monipuolisessa käytössä olevan ”olohuoneen”, jota ihastelevat sekä henkilökunta että vieraat. Lopputulos oli todella onnistunut kokonaisuus.
Raija Korpi
Toimistopalvelupäällikkö & Travel Manager

Visuaalista ilmeestä haluttiin hyvin rento ja viihtyisä sekä tunnelmaltaan selvästi perinteisistä kokoushuoneista ja toimistotiloista poikkeva

Tilaan suunniteltiin uudenlainen raikas kohtaamistila, jossa yhdistyy mahdollisuus palavereihin niin sisäisesti kuin talon ulkopuolisten vieraiden kanssa. Tilatyypit vaihtelevat puoliavoimista ja avoimista tiloista eri kokoisiin kokoushuoneisiin. Atriumpihan sydämenä oleva kahvila palvelee myös viereistä vastaanottoaulaa asiakkaiden odotustilana ja ad-hoc työskentelypisteenä. Korkeaan tilaan rakennettu porraskatsomo kokoaa ihmiset suurempiin tapahtumiin ja infotilaisuuksiin. Myös satunnaisia ja epämuodollisempia kohtaamisia sekä spontaania innovointia haluttiin tukea pienemmillä muunneltavasti kalustetuilla sopukoilla, jotka sulavasti hyödyntävät avoimeen tilaan jäävät nurkat.

Korkea piha lasikattoineen vaati akustisia ratkaisuja ja houkutteli valoisuudellaan runsaaseen viherkasvien käyttöön. Konseptin pop-up henkisyys näkyy muunmuassa vaneripintoina ja siirtolavoista tehtynä baaritiskinä. Rakennusfirmalle luontevaa muotokieltä noudattavat visuaaliseksi teemaksi nousevat harjakaton muodot, jotka toistuvat akustiikkapaneloinneissa kuin piirtopinnoissakin sekä myös ”taloissa”, rakennusrunkomaisissa puoliavoimissa kohtaamishuoneissa.

Kysy lisää projektista!

Eija Niemelä
Liiketoimintajohtaja
Sisustusarkkitehtuuri ja työympäristökehittäminen
eija.niemela@kva.fi
+358 40 764 6881