1
-
6

Fimea, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus

2020

Fimean saneeratut tilat sijaitsevat Tilkanmäen kampuksella, Mannerheimintien varrella Helsingissä. Toimistotilat sijoittuvat tutkimustoimintaa palvelevien rakennusten kortteliin. Tilojen muutos käsitti hankesuunnittelun, arkkitehtisuunnittelun lupaprosesseineen sekä työympäristönkehittämisen ja kokonaisvaltaisen sisustussuunnittelun työtiloihin, aulaan ja taukotilaan sekä neuvotteluhuoneisiin. Saneeraus laajeni Fimean ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteiseen pääsisäänkäyntiin, joka sijaitsee THL:n päärakennuksessa.

  • 3000 m²
  • Senaatti-kiinteistöt
  • Arkkitehtisuunnittelu
  • Työympäristökehitys MyWorkPlace®
  • Sisustussuunnittelu

Toimistotilat saneerattiin vastaamaan nykyaikaista monitilaympäristöä, edellyttäen tiloissa toimivalta Fimealta uudenlaista työpaikan toimintakulttuuria.

Hankesuunnitteluvaiheessa määriteltiin linjaukset uudenlaisen työympäristön ominaisuuksiin, jotta lopputulos tukee parhaalla mahdollisella tavalla Fimean uusia työn tekemisen tapoja sekä huomioi kustannustehokkaat, kestävät ja ympäristöystävälliset ratkaisut. Hankesuunnitteluvaiheen jälkeen käynnistettiin laaja työympäristökehittämisen ja muutosvalmennuksen osallistava prosessi, jonka avulla saatiin määriteltyä suuntaviivat myös arkkitehti- ja sisustussuunnittelulle, sekä varmistettiin riittävä ja oikea-aikainen tuki läpi asiakkaan organisaation – koko muutosmatkan ajan, aina uusiin tiloihin muuttoon asti.

Arkkitehtisuunnittelussa työpöydälle nostettiin muun muassa tilojen äänimaailma

Vilkkaan Mannerheimintien ääneneristävyysvaade ja lämmöneristysmääritykset edellyttivät kohteen ikkunoiden uusimista kokonaan tai toimenpiteitä osalla julkisivuja. Ääneneristysmittaukset- ja laskelmat ikkunoissa ja työtilojen yhteydessä olevissa hiljaisen työn tiloissa toteutti akustinen suunnittelija.

Kysy lisää projektista!

Eija Niemelä
Liiketoimintajohtaja
Sisustusarkkitehtuuri ja työympäristökehittäminen
eija.niemela@kva.fi
+358 40 764 6881