1
-
2

Kiinteistö Oy Keilarannanpuisto

2020

Tavoite oli kohentaa vuosina 1990 ja 2000 toteutetun toimistorakennuksen B-osan julkisivuja materiaali- ja värivalinnoin siten, että vuonna 2012 rakennettu 13-kerroksinen A-osa ja B-osa muodostavat ulkoisesti yhtenäisen rakennuskokonaisuuden.

 

Korkeatasoisesti ja taitavasti detaljoitu punagraniittinen julkisivu kaipasi kokonaisvaltaista uudistusta, ja samalla haluttiin nivoa rakennus visuaalisesti yhteen kompleksin uudempaan päärakennukseen.

 

Tavoitteeseen päästiin uudistamalla julkisivu vastaamaan tämän päivän modernia ilmettä ja ottamalla värimaailmaan mukaan päärakennukselle ominainen sininen väri.

  • 4 500 m² uusittua julkisivua
  • Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
Valmistuttuaan, saneeraus paransi välittömästi kohteen imagoa ja tilat saatiin helposti vuokrattua.
Kiinteistön omistaja
Niemco Management Oy

Julkisivun väreihin inspiroiduttiin ympäristön sinisestä ja valkoisesta värimaailmasta.

Keilaniemessä Itämeren läheisyys määrittelee pitkälti alueen tunnelmaa, julkisivussa esiintyvään siniseen väriin yhdistetyt harmaat kaistaleet tuovat mieleen aaltojen vaahtopäät meressä. Rakennuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Keilaniemen metroaseman sisäänkäynnin materiaalien ja värien käyttö on tuonut vaikutteita saneerattavaan julkisivuun.

Hauska yksityiskohta on pysäköintipaikkojen rei'itetyt näkösuojat.

Rakennuksen aukotus säilytettiin ennallaan. Tunnuksen omainen sininen sävy rytmittää ikkunanauhoja. Pääasiallinen julkisivumateriaali on korkealaatuinen läpivärjätty valkoinen kuitusementtilevy, jonka pinta on hyvin tasainen ja kova. Sininen ja hopeanvärinen korkeapainelaminaatti tehostaa julkisivun vaaleaa ilmettä. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevan saunaosaston terassille tuotu puukuviotu laminaattipinta erottuu muusta rakennuksesta.

Kysy lisää projektista!

Olivier Lemarchand
Arkkitehti SAFA
olivier.lemarchand@kva.fi
+358 44 7770 220