1
-
4

Kela Pitäjänmäen henkilöstöravintola

2020

Kela Pitäjänmäen henkilöstöravintolan muutos oli osa käynnissä olevaa Pitäjänmäen toimipisteen kokonaisvaltaista peruskorjausta ja toimitilamuutosta. Tavoitteena oli luoda viihtyisä, monikäyttöinen ja toimiva ravintolaympäristö, joka toimisi houkuttelevana kohtaamis- ja työskentelypaikkana myös lounasajan ulkopuolella. Keittiön sekä ravintolan tiloja ja prosesseja tuli tehostaa ja selkeyttää, jotta ne palvelisivat toimitilojen peruskorjauksen myötä lähes puolella kasvavaa henkilömäärää – asiakaspaikkoja tarvittiin 330 palvelemaan noin 800 henkilöä. Myös ravintolan palvelukonseptia haluttiin modernisoida tähän päivään tuomalla uudenlaisia tarjoilupisteitä käyttäjille. Suunnitteluvalintoja ohjasivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti pitkäikäisyys ja ajattomuus. Tilojen ilmeeseen etsittiin koko tilaa raikastavaa ilmettä yhdistäen ja sovitellen uutta sekä vanhaa.

  • 894 m²
  • Pääsuunnittelu
  • Arkkitehtisuunnittelu
  • Työympäristökehitys MyWorkPlace®
  • Sisustussuunnittelu

Ravintolan lämpimän mausteinen värimaailma, materiaalit ja kalusteet valittiin kestämään aikaa.

Saavuttaaksemme tunnelmallisen ravintolaympäristön halusimme muuttaa aikaisempaa askeettista ruokalailmettä kahvilamaisemmaksi. Varioimalla toteutuksessa erilaisia pintoja ja elementtejä sekä tuomalla tilaan reilusti viherkasveja luotiin tilaan raikas ja kutsuva tunnelma. Tiloihin suunnitellut uniikit ja näyttävät tilanjakajaelementit tuovat ravintolaan mielenkiintoisuutta sekä kotoisuutta kasveineen.

Tämä on aivan ihana kokoontumispaikka.
Katariina Pasanen
Kela

Teimme tiloihin pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelun tilojen rakenteellisista muutoksista aina sisustusdetaljeihin asti

Ensimmäisen kerroksen ravintolan toteutus suunniteltiin ilmeeltään sopimaan yhteen Pitäjänmäen toimitalon peruskorjauksen muutosten kanssa. Keittiötä laajennettiin ja keittiö uudistettiin täysin vastaamaan uutta palvelukonseptia. Keittiön runsas tekniikka sovitettiin vanhoihin rakenteisiin huomaamattomasti. Ravintolasalia laajennettiin, jotta tiloihin saatiin lisää tarvittavia asiakaspaikkoja. Jakelulinjastojen ilmeen ja käytännöllisyyden suunnittelua sekä liikennevirtauksien tutkimista teimme yhteistyössä keittiösuunnittelijan kanssa. Tilojen terveellisyys, puhtaanapito ja siivottavuus huomioitiin kaikissa valinnoissa. Ravintolasaliin tuotiin uutena palveluna tilausruokien valmistuksessa toimiva grillipiste. Itsepalveluperiaatteella toimiva kahvilamainen Take Away -piste palvelee niinä hetkinä, jolloin ravintolan ruokatarjoilu on kiinni. Tiloihin lisättiin akustiikkapintoja, pehmeitä kalusteita ja materiaaleja luomaan viihtyisää äänimaailma. Luomalla mukavia soppeja, varioimalla kalustusta, värejä ja materiaaleja aikaansaatiin kokonaisuus, joka palvelee käyttäjiään monipuolisesti läpi päivän.

Kysy lisää projektista!

Eija Niemelä
Liiketoimintajohtaja
Sisustusarkkitehtuuri ja työympäristökehittäminen
eija.niemela@kva.fi
+358 40 7646 881
Tommi Lehtimäki
Arkkitehti SAFA
tommi.lehtimaki@kva.fi
+358 40 1582 441