1
-
3

Fortum Oyj pääkonttori

2012

Fortumin 20–kerroksinen toimistorakennus valmistui 1977, ollen Suomen korkein tornitalo vuoteen 2006 saakka. Rakennus on edelleen Suomen korkein toimistotalo. Designpääkaupunkivuonna 2012 yrityksen käyntikortti, asiakasaula, kaipasi uudistusta.

Voimakkaasti profiloitu alakatto, tummat ja vaaleat kivipinnat sekä kirjava puulattia antavat vanhalle aulalle sen oman luonteen, jota ei haluttu hävittää. Sen sijaan epätasainen valaistus uusittiin led–paneeleilla, kirkasvalolampuilla ja auringon mukaan liikkuvilla verhoilla. Istuskelutilat varustettiin työpisteillä, säilytyskalusteilla, langattomilla mobiililatauslaitteilla, näyttöruudulla ja juoma-automaateilla.

Uusissa kalusteissa, akustiikkapaneeleissa ja matoissa on sama rytmi ja värimaailma, kuin lattian ja katon alkuperäisissä neliömuodoissa.

  • Fortum Oyj
  • 180 m²
Uuden sukupolven energiayhtiönä halusimme aulatilasta kestävän, tyylikkään, toiminnallisen ja muunneltavan. Uudistettua tilaa on hyödynnetty haastattelujen taustana, työskentelyyn ja pienimuotoisiin kokouksiin.
-Anne Brunila, johtaja

Kysy lisää projektista!

Jukkapekka Lonka
jukkapekka.lonka@cjn.fi
+358 50 381 5268