1
-
4

DB Schenker maaliikennekeskus

2015

DB Schenkerin pääkaupunkiseudun uudet toimitilat sijaitsevat Vantaan Viinikkalassa, Helsinki-Vantaan lentoaseman vierellä. Viinikkalaan on keskitetty maaliikennekeskuksen toiminnot sekä Suomen DB Schenkerin pääkonttoritoiminnot. Uudessa terminaalissa hoidetaan kotimaan ja ulkomaan maantiekuljetuksia, lento- ja merikuljetuksia, pakettipalveluita sekä kotijakelutoimintoja.

Uusien tilojen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet operatiivisen toiminnan ja työskentelyn sujuvuus, kustannustehokkuus ja ekologisuus. Viinikkalan läpivirtausterminaalissa toimitaan keskitetysti yhdessä rakennuksessa – terminaalien välisiä siirtoja ei tarvitse tehdä, koska eri kuljetuspalveluiden lähetykset käsitellään yhdessä paikassa.

  • 52 000 m²
  • Tarveselvitys ja hankesuunnittelu
  • Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
  • Sisustussuunnittelu
DB Schenkerin Viinikkalan maaliikennekeskus on rakennettu BREEAM-ympäristösertifikaatin mukaisesti.
Erki Valdre
Arkkitehti SAFA

Hiilijalanjälki on saatu 40 prosenttia pienemmäksi

DB Schenkerin Viinikkalan toimipiste on yksi suurimmista terminaalirakennuksista Suomessa. Tontin koko on 15 hehtaaria. Rakennuskokonaisuuden kokonaispinta-ala on yhteensä 52 250 m2. Lämmitettyjä terminaalirakennuksia on yhteensä 28 500 m2, lämmittämätön pitkän ja erikoistavaran halli on kooltaan 3 310 m2. Toimistorakennus on 8 480 m2. Maaliikennekeskus on työpaikka 430:lle toimihenkilölle sekä 220:lle terminaalityöntekijälle sekä alueella käyville kuljettajille eli yhteensä lähes tuhannelle päivittäiselle työntekijälle. Aurinkopaneeleita on yhteensä 786 kappaletta. Ekologisesti tuotettua asfalttia 90 000 m2. 157 CMS-valvontajärjestelmällä varustettua laituria.

Terminaali on rakennettu kahdessa osassa. Vanha puoli on rakennettu aiemman varaston perustuksille. Uuden puolen rakenteet ovat pääosin puuta. Näin rakennuksen hiilijalanjälki on saatu 40 prosenttia pienemmäksi kuin käytettäessä betonia tai terästä. Puu on myös visuaalisesti ja akustisesti miellyttävä materiaali.

Kysy lisää projektista!

Erki Valdre
Arkkitehti SAFA
Suunnittelujohtaja
erki.valdre@kva.fi
+358 40 708 7379