1
-
3

Cybercom Tampere

2018

Asiakkaan toiveena oli muuttaa tyypiltään virallisesta työtilasta innovatiivinen VR- ja työpajatila, johon yhdistyisi myös monikäyttöinen neuvottelutila. Suunnittelun lähtökohtana oli tila, jossa näkysi tekemisen tunnelma ja ICT-alan perinne innovatiivisena ja siloittelemattomana toimintana ilman turhaa pönötystä. Rennon tilan tulisi sopia myös asiallisiin palavereihin asiakkaiden kanssa. Uusi sisustustoteutus suunniteltiin toimimaan hyvänä kokonaisuutena tilassa olemassa olevan lattiamateriaalin kanssa hyödyntäen myös jo aiemmin hankittua irtokalustusta.

  • 80 m2
  • Sisustussuunnittelu
  • Työympäristökonseptointi
Tila on helppo fixata moneen käyttöön, kuvaseinä on mahtava!
Cybercom

Tutkiessamme ITC-alan juuria, nousivat sisustuksen inspiraation lähteeksi erilaiset karheat työtilat.

Autotallit, vajat ja muut samankaltaiset tilat, joista useat menestyneet start-up yritykset ovat ponnistaneet ovat olleet sisustuksen inspiraation lähteenä.  Palo Altossa sijaitseva ”The HP Garage”, josta Silicon Valleyn kerrotaan saaneen alkunsa, on päässyt suurena kuvatapettina neuvottelualueen seinälle. Tämän kuvan ympärille rakennettu sisustus luo illuusiota, jossa autotallin tila jatkuu neuvottelualueella. Autotallien maailmasta poimimme materiaaleiksi muun muassa metallia, puuta ja yksinkertaisia työpajavalaisimia.

Tilaan räätälöidyissä kiintokalusteissa haettiin sopivaa materiaalin tuntua käyttämällä muun muassa mustaa verkkoterästä  ja käsittelemättömän näköistä puuta.

Kiintokalusteissa toistuvat metallipinnat ja rakenteelliset linjat toimivat mielenkiintoisena punaisena lankana koko tilassa. Rouheat materiaalit tukevat suunnittelussa haettua hieman rosoista ja välitöntä tunnelmaa. Puurunkoinen penkkikaluste yhdistyy tilaa jakavaan pienisilmäiseen metalliverkkoon, joka levittyy kohti VR-työpajatilaa pitkin alakattoa. Kaluste luo sisäänkäynnin yhteyteen näkösuojaa ja katosmaisen elementin. Neuvottelutilan puolella metalliverkkoiseen väliseinään on kiinnitetty ripustuskoukkuja, jolloin seinä toimii naulakkona.

Tilassa tärkeänä toiminnallisena elementtinä on runsas määrä kirjoitus- ja kiinnityspintaa. Seinät on maalattu liitutaulu- ja piirtopintamaalilla. Täydentävät piirtopinnat suunniteltiin seinään nojaaviksi kehystetyiksi tauluiksi, joita on helppo siirtää. Verstasmainen neuvottelutilan pöytä toteutettiin puusepäntyönä ja pöydän pinta on kokonaisuudessaan myös kirjoitus- ja piirtopintaa, näin pöytä toimii loistavasti esimerkiksi pikaista ideointia ja muistiinpanoja varten.

Neuvottelupöydän yläpuolelle suunnitellut valaisimet jatkavat valokuvatapetissa esiintyvää muotokieltä autotallin kattokolmioista. Polttimot valaisimessa ovat ripustettu vertasvalaisimien tyyliin rennosti johdon päähän.

Kysy lisää projektista!

Eija Niemelä
Suunnittelujohtaja
Työympäristö- ja palvelumuotoilu
Sisustusarkkitehtuuri
eija.niemela@kva.fi
+358 40 7646 881