1
-
4

Vuorimiehentie 5, Geologian tutkimuskeskus

2019

KVA Arkkitehdit oli pitkään mukana kehittämässä rakennuksen aulatilojen, ravintolan ja kokouskeskuksen toiminnallista sekä visuaalista konseptia yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Menetelminä käytettiin muun muassa käyttäjäkyselyä sekä työpajoja. Arkkitehti- ja sisustussuunnittelussa usean vuoden kehitystyön tulokset vietiin toteutukseen. Aiemmin ulkopuolisilta suljetusta aulasta ja ravintolasta tehtiin kaikille kävijöille avoin, viihtyisä kokonaisuus, jota voidaan käyttää myös työskentelyyn.
  • 4 700 m²
  • Senaatti-kiinteistöt
  • Arkkitehti- ja pääsuunnittelu
  • Sisustussuunnittelu
  • Työympäristönkehitys

Ravintolan minimalistinen ja luomuruokaan perustuva brändi haluttiin tuoda näkyväksi myös tiloissa.

Rakennuksen ravintola palvelee koko lähiympäristöä ja ravintolasali suunniteltiin läheisessä yhteistyössä ravintolatoimijan kanssa. Tilojen akustiikkaan kiinnitettiin suunnittelussa erityistä huomiota. Kulunvalvotulla alueella sijaitsevassa kokousloungessa on mahdollista työskennellä esimerkiksi kokousten välillä myös sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden edustajien kanssa. Kokoustiloja kehitettiin monipuolisemmiksi siten, että niistä on mahdollista löytää erikokoisia, erityyppisiin kokouksiin sopivia ja niitä kalustukseltaan parhaiten tukevia tiloja.

Geologian tutkimuskeskuksen siirtymistä monitilaympäristöön tuettiin työympäristökehityksen keinoin

Ensimmäisen kerroksen yhteiskäyttöisten aula- ja kokoustilojen visuaalista ilmettä suunniteltaessa otettiin huomioon yhteensopivuus vuokralaisten brändiin, sillä tilojen yhteydessä sijaitsee myös Geologian tutkimuskeskuksen näyttely- ja kirjastotiloja. Myös rakennukseen tulevaisuudessa muuttavien, uusien vuokralaisten brändien näkymiselle on jätetty tilaa pitämällä tilojen yleissävytys selkeänä ja aikaa kestävänä. Tilaan on tuotu raikkaita värejä irtokalusteiden avulla. KVA Arkkitehdit oli mukana myös Geologian tutkimuskeskuksen sisäisten tilojen suunnittelussa usean vuoden ajan, alkaen tilojen sovituksesta Vuorimiehentie 5:een. Geologian tutkimuskeskuksen siirtymistä monitilaympäristöön tuettiin työympäristökehityksen keinoin, samalla kun kartoitettiin käyttäjien tarpeita. Arkkitehtisuunnittelussa työympäristökehityksen tuloksena syntynyt pohjaratkaisu hiottiin ja vietiin toteutukseen. Geologian tutkimuskeskuksen sisäisten toimistotilojen sisustussuunnittelusta vastasi Arkkitehdit LSV.

Kysy lisää projektista!

Tuija Leimu
Arkkitehti SAFA
Sisustusarkkitehti SIO
tuija.leimu@kva.fi
+358 50 4127 446
Evita Haapakangas
Sisustusarkkitehti SIO
Työympäristöasiantuntija
evita.haapakangas@kva.fi
+358 45 6726 314